AUTORITĂŢILE, CU OCHII PE COMERCIANŢII AMBULANŢI

AUTORITĂŢILE, CU OCHII PE COMERCIANŢII AMBULANŢI

 

S-a dat startul controalelor la furnizorii de produse alimentare, în special, la cele specifice perioadei din preajma Sărbătorilor Pascale! Planul de măsuri privind supravegherea produselor alimentare în perioada premergătoare şi în timpul Paştelui a fost deja aprobat de autorităţile judeţene, iar comercianţii trebuie să fie foarte atenţi la marfa pe care o expun spre vânzare. Până în ziua Învierii Domnului, poliţiştii şi inspectorii DSVSA sunt în alertă şi spun că nu vor face rabat de la lege în ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor.

În perioada 30 martie-8 aprilie, se intensifică acţiunile de control în pieţe, târguri şi oboare, în supermarketuri şi oriunde se valorifică produse alimentare specifice Sărbătorilor Pascale. Mieii trebuie sacrificaţi în cele 6 centre, de la Găeşti, Ulmi, Malu cu Flori, Aninoasa, Gura Şuţii, Pucioasa şi 2 abatoare, la Pietroşiţa şi Braniştea, autorizate în judeţul Dâmboviţa.

Nici hoţii de animale nu vor scăpa nepedepsiţi, pentru că în această perioadă, animalele bune de sacrificat sunt în ţinta celor certaţi cu legea, pentru că reprezintă o afacere profitabilă. De asemenea, carmangeriile, abatoarele şi alte puncte de sacrificare a animalelor vii vor fi identificate şi controlate de autorităţile abilitate. De asemenea, vor fi efectuate controale şi pe drumurile publice.

Sancţiunile pentru neregulile constatate la produsele alimentare sunt de ordinul miilor de lei, iar comercianţii care nu îşi vând produsele conform condiţiilor impuse de lege riscă să rămână fără marfă, pentru că autorităţile au posibilitatea să o confişte.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta