AU TURAT MOTOARELE LA MAXIMUM

AU TURAT MOTOARELE LA MAXIMUM

Motoarele turate la maxim şi multă adrenalină. De asta au avut parte localnicii şi turiştii din Sinaia  la cea de-a  IX-a ediţie a Campionatului de Viteză în coastă Dunlop 2017. Competiţia din acest an a debutat, cu manşele de recunoaștere şi antrenamentele cronometrate. În cele trei zile ale competiţiei, în  zonă s-au impus unele restricţii de circulaţie, iar pentru ocolirea zonelor blocate traficului, a fost afişată o hartă cu rute alternative.

La start,  în cursa pentru Trofeul Sinaia, s-au aliniat 83 de piloţi și 4 echipe care s-au întrecut pe un traseu urban spectaculos, cu o lungime totală de peste 3.000 de metri și cu o diferență de nivel, de la start la sosire, de aproximativ 160 de metri. Sinaia este recunoscută printre pasionații de curse auto ca fiind gazda unui traseu extrem de dificil, dar și foarte spectaculos.  Startul a fost dat din dreptul Cimitirului Eroilor și a continuat pe străzile Mănăstirii, Furnica, Calea Codrului și Drumul Nou al Cotei 1400.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Sinaia și Clubul Sportiv Carpați Sinaia sub egida FRAS. Motoarele turate pe asfaltul încins au atras ca un magnet sutele de turiști dornici de senzații tari, aceștia i-au putut admira pe cei mai buni piloți din România.

Iubitorii automobilismului l-au putut revedea în acțiune, la Sinaia, în acest weekend, pe Vali Porcișteanu – campion național, unul dintre piloții prezenți, an de an, la startul acestei etape.

Organizatorii spun că Sinaia este mai pregătită ca oricând să găzduiască evenimente, iar această competiție spectaculoasă se pliază perfect pe noua înfățișare a orașului.

Spectacolul oferit de această cursă este unic ]n Romania, fiind singura manifestare automobilistica desfășurată pe un circuit aflat în oraș, având foarte multe asemănări cu cea de la Monte-Carlo.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta