AU SCĂPAT DE LISTELE DE AȘTEPTARE

AU SCĂPAT DE LISTELE DE AȘTEPTARE

La sfârșitul lunii septembrie, pacienții dâmbovițeni care aveau nevoie de investigații computer-tomograf sau RMN erau înscriși pe liste lungi de așteptare din cauza lipsei fondurilor dar și a numărului mic de furnizori de astfel de servicii. Luna decembrie aduce însă vești bune din partea CJAS Dâmbovița. Rectificarea bugetară de la finele lui noiembrie a dus la eliminarea listelor.

Pacienții care au nevoie de o analiză importantă cum este investigația RMN sau cea de tip computer-tomograf trec în fiecare an prin situații de criză în care sunt puși pe liste lungi de așteptare și chiar dacă au cotizat lună de lună la sănătate și ar avea dreptul la investigație gratuită, trebuie fie să se așeze la cozi și să aștepte rândul luni de zile, fie să plătească. Asta pe de-o parte, din cauza numărului mic de aparate destinate investigațiilor medicale paraclinice și de pe altă parte, din cauza fondurilor limitate. În Dâmbovița s-a rezolvat pentru moment cea de-a doua situație. Rectificarea bugetară a dus la eliminarea listelor.

În tot județul sunt doar trei furnizori de servicii pentru investigații paraclinice de tip RMN și computer tomograf.

În România la momentul actual sunt doar 45 de aparate RMN în spitale. La începutul lunii noiembrie, ministrul Sănătății promitea dotarea tuturor unităților medicale cu echipamente pentru imagistică printr-un program al Băncii Mondiale.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta