PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » AU DAT BIR CU FUGIȚII – VIDEO

AU DAT BIR CU FUGIȚII – VIDEO

de Andrei Oprescu
2 vizualizări

Mai de frica, mai de emotii sau chiar din…comoditate, zeci de elevi au tras chiulul la prima proba a simularii examenului de bacalaureat. 586 de elevi, damboviteni, de clasa a XI-a si 424 de clasa a XII-a au ales sa nu se prezinte la proba de Limba si Litaratura Romana. Pe langa numarul mare al absentilor, la simularea de luni s-a lasat si cu elimanari pe baza de… frauda.

Anul acesta, in judetul dambovita au fost inscrisi 8996 de canditati din care 4970 de clasa a XI-a si 4026 de clasa a XII-a. Insa, in ciuda numarului mare de inscrisi, prezenta la sustinerea testului a lasat de dorit. Potrivit inspectoratului scolar judetean la prima proba a simularii examenului de bacalaureat numarul celor care, din diverse motive, au absentat la testarea de luni, este unul insemnat.

Si, chair daca examenul de luni a fost o simulare, rezultatele obtinute nefiind trecute in catalog au fost si elevi care au vrut sa faca impresie buna si sa obtina note mari prin copiat.

La fel ca la examenul de bacalaureat, si la simulari subiectele au fost diferentiate in functie de profil, astfel ca elevii de la profilul Uman au avut alte subiecte fata de elevii de la Real si Tehnologic. Subiectele de la simularea probei de limba si literatura romana au fost structurate pe trei cerinte mari care nu ar fi tebuit sa reprezinte o capcana pentru elevi. Cadrele didactice sustin ca subiectele au fost in conformitate cu programa anuntata, avand o dificultate medie.

De partea cealaltă, cerintele nu au reprezentat o surpriza nici pentru elevi, acestia declarandu-se multumiti de subiectele pe care le-au avut de rezolvat.

Daca au obtinut note mari sau nu ramane de vazut. Rezultatele vor fi afisate pe 14 martie iar acestea nu pot fi contestate. Ele sunt analizate la nivelul fiecarui liceu prin discutii individuale cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, prin sedinte cu parintii si la nivelul consiliului profesoral. In urma acestor analize, fiecare scoala va trebui sa faca un raport pe care sa il transmita inspectoratului scolar. La scolile cu rezultate slabe, raportul va trebui sa includa si un plan de actiune cu masuri de remediere a situatiei.

Ilona Rotaru

Eduard Găiseanu

Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe