ATENȚIONARE DE POLEI ÎN TOATĂ ȚARA

ATENȚIONARE DE POLEI ÎN TOATĂ ȚARA

Administraţia Naţională de Meteorologie menţine informarea meteo de intensificări ale vântului şi polei şi codul galben de ger.
Intervalul de valabilitate este 12 ianuarie ora 04 – 13 ianuarie ora 10, iar fenomene vizate sunt: intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și polei.
În intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.
Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.
Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

În cursul zilei de joi (12 ianuarie) în funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj

Comenteaza

comentarii

reclama ta