ATENTIE LA BUZUNARE!

ATENTIE LA BUZUNARE!

Clienti care iau cu asalt pietele, aglomeratie de abia ai unde sa arunci un ac, carucioare sau sacose pline cu alimente, bauturi si cadouri.

http://youtu.be/ThQ8aBmDSyY

Asta se intampla, in fiecare an, inaintea sarbatorilor pascale, cand toti suntem cuprinsi de febra cumparaturilor. De multe ori uitam insa ca suntem tinta hotilor de buzunare, care de sarbatori sunt mai ocupati ca oricand. In incercarea de a-i pune in garda pe targovisteni, politistii le-au impartiti astazi pliante cu recomandari de care trebuie sa tina cont pentru a nu cadea victime hotilor. Pe o targovisteanca, un hot de buzunare a lasat-o fara cardul bancar, de unde i-a sustras suma de 1600 de lei. Femeia nu si-a mai vazut banii inapoi, pentru ca nici pana acum hotul nu a fost prins. In perioada sarbatorilor de paste, hotii de buzunare nu iau vacanta, dimpotriva. Zonele in care actioneaza sunt spatiile comerciale si pietele, cand inainte de sarbatori, clientii vin in numar mare la cumparaturi. Este suficienta o clipa de neatentie si ramai fara portofel sau geanta.
De obicei, hotii actioneaza in echipa. Unul sta de paza, altul atenteaza la geanta, buzunarul sau chiar masina victimei. Hotii fug, iar victima poate sa isi dea seama prea tarziu ca fost furata. Comerciantii din piete nu sunt nici ei feriti de hoti in aceasta perioada. Trebuie sa stea cu ochii in patru pe marfa, altfel se trezesc fara ea.
Pentru a preveni furturile din genti si buzunare, oamenii legii le-au impartit pliante cu recomandari targovistenilor care au iesit la cumparaturi.
ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

Comenteaza

comentarii

reclama ta