ATELIERE DE VARĂ ÎN COMUNITĂȚI DEFAVORIZATE

ATELIERE DE VARĂ ÎN COMUNITĂȚI DEFAVORIZATE

Pese 1500 de profesori voluntari din toată țara s-au înscris într-un program care își propune să desfășoare Ateliere de Vară în comunitățile defavorizate din România. Inițiativa aparține fundației OvidiuRo ți primul atelier din acest an are loc în județul Dâmbovița, în comuna Gura Șuții.
Județul Dâmbovița dă startul atelierelor de vară la nivel național printr-un Atelier Demo susținut de trainerii OvidiuRo. Timp de două săptămâni 15 preșcolari participă la atelier. Sunt copii din comunitate care frecventează grădinița și care pe timp de vară își vor dezvolta și alte abilități de învățare. În lunile iulie și august în total 40 de echipe de profesori voluntari din Dâmbovița s-au înscris pentru a susține ateliere în grădinițele defavorizate pentru 500 de copii.
În total anul acesta, la nivel de țară, sunt 1500 de profesori voluntari, peste 8000 de beneficiari, 600 de ateliere în grădinițele din 39 de județe.
Fiecare atelier se desfășoară pe parcursul a 12 zile consecutive, timp de minim 3 ore pe zi, în perioada iulie-august. Activitățile sunt variate, în funcție de evoluția copiilor, se fac experimente, activități de mișcare, jocuri și lectură. Copiii se declară încântați.
La atelierul de vară Șotron din Gura Șuții sunt pregătite și mai multe grupe de copii de vârste mai mari. Copiii sunt de la clasa a IV-a, la clasa a-VI-a, însă pentru că provin din medii defavorizate, mulți nu frecventează 100% școala, așa că sunt în urmă cu foarte multe cunoștințe. Scopul atelierului este de a-i ajuta să acumuleze informații noi. Printre ei se afla și o grupă din Maramureș, dintr-o comunitate săracă.
Pentru fiecare Atelier de Vară, OvidiuRo a asigurat: Kit-ul pentru fiecare copil, care conținea cărți illustrate, magneți-planetă, caiet-carte Șotron și o rigletă; Kit-ul pentru profesori, conținea cărți uriașe și cărți mici ilustrate, seturi de fișe, caiete de exerciții și seturi de figuri geometrice și Kit-ul pentru experimente.

Comenteaza

comentarii

reclama ta