ARBORI DOBORÂŢI DE VÂNT ŞI DE ZĂPADĂ LA MUNTE

ARBORI DOBORÂŢI DE VÂNT ŞI DE ZĂPADĂ LA MUNTE

MUNŢII BUCEGI

Salvamontiştii dâmboviţeni au intervenţii în Munţii Bucegi ca în plin sezon hibernal. Nu doar că sunt alături de turiştii surprinşi de ninsoarea abundentă din luna aprilie, dar s-au apucat să cureţe şi traseele, de pe crestele munţilor, de copacii doborâţi de vremea rea. Pe timpul nopţii aceştia au înlăturat mai mulţi arbori de pe drum, pentru a le uşura traseul turiştilor.

Nu doar vântul puternic a doborât copacii bătrâni, aceştia fiind răpuşi şi de greutatea zăpezii.

Mai multi brazi au cedat pe drumul ce leagă Platoul Padina de zona Peştera. A fost din nou nevoie de intervenţia salvatorilor montani pentru degajarea drumului şi o astfel de echipă formată din 2 salvatori montani s-a deplasat în jurul orei 02:30 cu SSV-ul din dotare, precum şi cu materialele necesare pentru deblocarea DJ 714, în zona Lăptici.

În aceeaşi noapte, salvamontiştii dâmboviţeni au fost solicitaţi prin apel la 112 să intervină pentru sprijinirea a şase turişti surprinşi de ninsoarea abundentă pe conturul Lacului Bolboci. Cei şase se aflau în trei autoturisme neechipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. Pentru a nu păţi acelaşi lucru, salvamonţiştii le recomandă iubitorilor de munte să nu se aventureze pe creste în aceaste zile, pentru că au fost emise avertizări meteorologie de ninsori abundente şi viscol.

Atenţionarea Cod Portocaliu de vreme rea în zona montană este valabilă până în data de 21 aprilie, ora 18.

Comenteaza

comentarii

reclama ta