APRILIE A DEBUTAT CU PLOI ŞI GRINDINĂ

APRILIE A DEBUTAT CU PLOI ŞI GRINDINĂ

Luna aprilie a debutat cu un cod galben de ploi şi vânt. În mai multe localităţi din sudul ţării a căzut grindină şi au fost vijelii. Începând cu această săptămână, vremea se va mai încălzi, iar ploile nu-şi vor mai face apariţia. De marţi temperaturile vor urca la 20 de grade.
Zonele de nord din Dâmboviţa, Argeş şi Prahova s-au aflat în weekend sub cod galbend e ploi şi vânt puternic. Avertizările meteorologilor s-au adeverit, iar în mai multe localităţi grindina şi-a făcut apariţia, iar vântul a smuls copaci şi a avariat firele de electricitate. În Topoloveni, pompierii au intervenit pentru degajarea arborilor rupţi de vijelie. Şi în Piteşti şi Câmpulung arborii au fost doborâţi de vânt.
Grindina a căzut în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Ialomiţa.
Vijeliile i-au luat prin surprindere pe vânzătorii ambulanţi care se aflau la târgurile de primăvară. Vântul a luat pe sus corturile şi a distrus instalaţiile. Tanti Elena s-a speriat după ce cortul a fost smuls de vânt şi a căzut peste ea.
Potrivit meteorologilor, luni vor mai apărea local ploi de scurtă durată, iar vântul va slăbi în intensitate și temperaturile vor începe să crească. Dacă duminică și luni temperaturile au fost sub 20 de grade, de marți se va atinge din nou această valoare maximă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta