ANCHETA DUPA EXPLOZIA DE LA PUCIOASA – VIDEO

ANCHETA DUPA EXPLOZIA DE LA PUCIOASA – VIDEO

Anchetatorii au aflat cauza exploziei din Pucioasa, in urma careia un barbat de 34 de ani a suferit arsuri grave. Tragedia ar fi putut fi evitata, daca damboviteanul nu ar fi blocat sistemul care opreste alimentarea cu gaze, in cazul unor scurgeri. Explozia a fost atat de puternica, incat acoperisul casei a fost proiectat in curtile vecinilor. Din fericire, barbatul a scapat cu viata, iar starea lui este stabila.

Busitura puternica a alertat un cartier intreg din Pucioasa. Oamenii au crezut ca este cutremur. A fost vorba insa de o explozie la locuinta unui barbat in varsta de 34 ani. Zeci de pompieri, cu doua autospeciale s-au deplasat de urgenta la fata locului. Explozia a fost urmata de un incendiu. Barbatul dormea cand casa i-a explodat. Desi a suferit arsuri pe 80% din suprafata corpului, a reusit sa iasa singur din locuinta.

Nici rudele, nici vecinii barbatului nu isi explicau cum s-a produs explozia. Tanarul isi construise casa de curand, iar centrala termica a fost montata de o firma specializata. In plus avea toate avizele si verificarile necesare.

Primele rezultate ale anchetei arata ca tragedia putea fi evitata. Se pare ca barbatul a blocat intentionat, cu un bat, valva sistemului care sisteaza alimentarea cu gaze, in cazul unor scurgeri sau acumulari. O greseala, care l-a costat scump. Politistii continua ancheta in acest caz.

Barbatul de 34 de ani, care a suferit arsuri de gradele II si III pe 80% din suprafata corpului, a fost internat la spitalul de Arsi din Bucuresti. Medicii spun ca starea lui este stabila.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta