ANCHETĂ DE AMPLOARE LA UN AZIL DIN ARGEŞ

ANCHETĂ DE AMPLOARE LA UN AZIL DIN ARGEŞ

Este anchetă la azilul din Bascovele, Argeș. Doi pacienți au fost tratați cu comprese cu apă rece după ce au ajuns la cabinetul medical cu lovituri pe corp. Paznicul susține că i-a oprit dintr-o bătaie și că a fost nevoit să îi târască pe jos ca să îi poată despărți. Pacienții au probleme psihice. Nu au fost văzuți de medic pentru că nu există unul la centru. Doctorul angajat are contractul suspendat de trei luni pentru a-și rezolva probleme personale.

Incidentul de la Azilul Bascovele a avut loc în a treia zi de Paște. Cei doi pacienți implicați s-au întâlnit în biserica din curte și acolo, susține paznicul, s-ar fi luat la bătaie. Motivul disputei între bărbatul în vârstă de 27 de ani și femeia de 63 de ani era cutia milei din lăcașul de cult. Când a auzit scandal, omul spune că a mers să îi despartă și că a intervenit așa cum a putut.

Târâș și apoi pe picioarele lor, cei doi au ajuns la cabinetul medical al unității. Acolo erau o asistentă și o infirmeră, dar niciun medic. Doctorul angajat să îi îngrijească pe cei 70 de pacienți de la Bascovele a venit la serviciu, după concurs, doar trei zile. Apoi și-a suspendat contractul din motive personale. Pentru că cei doi pacienți nu păreau să aibă răni grave, angajații cabinetului i-au tratat cum au putut.

Abia la o săptămână de la incident și după ce s-a aflat de cele întâmplate, femeia a fost trimisă să fie văzută de un medic legist. Anchetat este și paznicul care este angajat al unei firme de pază din cadrul Consiliului Județean Argeș. Au existat zvonuri că omul ar fi fost băut, dar au fost infirmate de către colegi. În fața șefilor el a spus că este dispus să meargă la o testare cu detectorul de minciuni dacă va fi nevoie.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta