ANCHETĂ COMPLEXĂ ÎN CAZUL MINOREI VIOLATE

ANCHETĂ COMPLEXĂ ÎN CAZUL MINOREI VIOLATE

Anchetă complexă în cazul minorei din Dâmbovița care a adus pe lume un copil după ce ar fi fost violată chiar de tatăl vitreg. Fata și mama acesteia au declarații contradictorii, dar testul ADN a arătat că bărbatul, concubinul mamei, ar fi tatăl bebelușului. Nou-născutul a ajuns la un asistent maternal, iar tatăl acuzat a fost arestat pentru 30 de zile. Între timp, asistenta socială și psihologii DGASPC încearcă să o consilieze pe fata, dar și pe frații ei care sunt traumatizați. Copila suferă și de un handicap locomotor și urma să fie operată la un picior, însă intervenția a fost amânată de venirea pe lume a micuței sale. Pe tot parcursul sarcinii, fata a ținut ascuns totul și a pus modificările corpului pe seama faptului că s-ar fi îngrășat.
Familia formată din mamă, concubinul acesteia și șase copii, a fost luată de Direcția de Asistență Socială din Târgoviște și dusă în Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria. Aici locuiau într-un duplex, în condiții decente. Tot aici, cel mai probabil a avut loc și violul. Fetița de 13 ani suferă de parapareză și fusese operată la un picior. În perioada de recuperare a stat în scaun cu rotile. Fata a ținut sarcina ascunsă foarte mult timp. Pe 15 ianuarie a fost descoperită sarcina în urma unui control medical după ce mama sa s-a plâns că era prea grasă și nu o mai poate ridica în brațe. În februarie minora a adus pe lume o fetiță la Spitalul din Târgoviște. Deși inițial a negat că tatăl ar fi chiar concubinul mamei, la spital a recunoscut că aceasta ar fi întreținut relații sexuale cu ea.
Poliția a fost sesizată pe 16 ianuarie și imediat a fost declanșată o anchetă. Rezultatul testului ADN a indicat faptul că bărbatul este tatăl fetiței aduse pe lume de minoră. Acesta a părăsit centrul încă din februarie și a fost reținut imediat după apariția dovezii.
Chiar dacă s-a născut prematur, bebelușul este sănătos. Minora și mama ei au acceptat să lase copilul la un asistent maternal în această perioadă.
Ancheta se desfășoară pe mai multe paliere. IPJ Dâmbovița l-a reținut pe suspect și acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Direcția de asistență socială și DGASPC Dâmbovița intervin pentru consilierea minorei și a fraților ei, care sunt traumatizați.
Cei care locuiesc în zona centrului social sunt șocați.
Cât tatăl este reținut, DAS încearcă să găsească soluții pentru minora, mama și frații ei. Bebelușul nu va reveni în familia acestora încă pentru că minora este în imposibilitatea de a crește un copil și din cauza stării de sănătate. România nu reuşeşte să ţină sub control fenomenul mamelor minore, tot mai multe de la an la an. Potrivit ultimelor date, 26.000 de minore din România au născut, iar numărul lor este în creştere de la an la an. Statisticile World Vision România arată că 10% dintre mamele care nasc anual în ţara noastră sunt adolescente.

Comenteaza

comentarii

reclama ta