ALUNECĂRI DE TEREN LA VĂLENI DĂMBOVIȚA- MAI.MULTE FAMILII AU FOST EVACUATE

ALUNECĂRI DE TEREN LA VĂLENI DĂMBOVIȚA- MAI.MULTE FAMILII AU FOST EVACUATE

COMUNICAT DE PRESĂ
Alunecare de teren în comuna Văleni Dâmboviţa

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, în data de 16.03.2018 s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmbovița, în punctul Lunca, pe o lățime de cca. 300 m, ce a afectat un număr de 11 gospodării.
În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate un număr de 3 familii, ale căror locuințe nu mai prezentau siguranță, acestea mutându-se la rudele din localitate.
Drumul sătesc DS 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de cca.200m, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto.
A fost afectată și rețeaua electrică din zonă, prin avarierea (înclinarea) unui stâlp de joasă tensiune. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată rețeaua de distribuție a energiei electrice.
Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei de către CLSU Văleni Dâmbovița, cu ajutorul unui buldoexcavator.
Alunecarea de teren este monitorizată în continuare de către CLSU Văleni Dâmbovița, urmând ca luni – 19 martie, în zona afectată să se deplaseze Prefectul judeţului Dâmboviţa, Inspectorul Şef al ISU “Basarab I” Dâmboviţa şi comisia de specialiști formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea și evaluarea pagubelor şi pentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare.

Comenteaza

comentarii

reclama ta