ALBINELE, CHINUITE DE VREMEA CALDĂ

ALBINELE, CHINUITE DE VREMEA CALDĂ

 

Vremea prea caldă din acest an le dă mari bătai de cap apicultorilor. Aceștia au alergat cu stupii între rapiță și salcâm, cele două înflorind cam în aceeași perioadă. Nu au mai apucat să recolteze de două, trei ori la salcâm, așa cum făceau până acum, pentru că florile s-au uscat destul de repede. Albinele sunt amețite de atâta caldură și atâtea drumuri, iar acum este o perioadă moartă pentru ele și trebuie hrănite de apicultori. Toate aceste probleme se vor resimți, cel mai probabil, în prețurile din piață.

Salcâmul a prins rapiţa din urmă, întrucât temperaturile extrem de ridicate au generat înflorirea timpurile. Astfel că, albinele nici nu şi-au încheiat activitatea la rapiţă pentru că au fost mutate la salcâm.

Dacă până acum, apicultorii recoltau şi de câte trei ori la salcâm, anul acesta florile s-au ofilit după prima producţie de miere. Pentru că nu au apucat să parcurgă toate etapele la salcâm, apicultorii spun că producţia de miere va fi mai mică cu aproximativ 30%.

Acum, albinele trec printr-o perioadă moartă, până la înflorirea teiului. Apicultorii trebuie să le ajute cu hrana, pentru a nu pierde stupii.

Problemele cu care se confruntă apicultorii se vor resimţi şi la buzunarele consumatorilor de miere. Deşi, în pieţe, preţurile la miere sunt neschimbate de trei ani, este posibil ca acestea să se modifice, pentru că producţia este din ce în ce mai mică.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta