AL DOILEA SCHELET DESCOPERIT LA ŞOTÂNGA. ARHEOLOGII ŞI LEGIŞTII FAC CERCETĂRI.

AL DOILEA SCHELET DESCOPERIT LA ŞOTÂNGA. ARHEOLOGII ŞI LEGIŞTII FAC CERCETĂRI.

După osemintele descoperite în curtea unei case din Şotângă, acum misterul se adânceşte. Săpăturile au scos la iveală un nou schelet uman. Arheologi şi legişti s-au deplasat la faţa locului pentru a ridica oasele. Specialiştii vorbesc despre un mormânt din perioada medievală.
Specialişti ai Direcţiei de Cultură Dâmboviţa, arheologi şi anchetatori fac cercetări la Şotânga după ce în gospodăria în care au ieşit la iveală oase umane îngropate la adâncime mică, săpăturile au dus la descoperirea unui nou schelet uman. Autorităţile au preluat rămăsiţele şi se fac verificări în laboratoare specializate pentru a stabili provenienţa osemintelor.
Printre rămăşiţe se afla şi un inel-sigiliu care trebuie restaurat cu atenţie, dar care le este de mare folos specialiştilor pentru a data osemintele.
Proprietarii gospodăriei au fost şi ei audiaţi pentru a indica modul în care au descoperit prima dată rămăşiţele. Poliţiştii supraveghează activitatea de cercetare, însă au exclus varianta vehiculată de moarte recentă.
Specialiştii vor analiza rămăşiţele pentru a stabili exact perioada din care provin.

Comenteaza

comentarii

reclama ta