AH1N1 ÎN DÂMBOVIȚA – VIDEO

AH1N1 ÎN DÂMBOVIȚA – VIDEO

S-au înregistrat primele cazuri de gripă porcină

 

 

Au aparut primele cazuri de gripa AH1N1 in Dambovita. Directia de Sanatate Publica a semnalat primele cazuri de gripa din acest sezon cu temutul virus AH1N1. Diagnosticul a fost confirmat in urma unor analize de laborator. Boala a fost depistata la doua  persoane, care a fost internate la Spitalul Judetean de Urgenta.

 

Conform Directiei de Sanatate Publica Dambovita in cadrul sistemului national de supraveghere si control a afectiunilor respiratorii si a gripei, la nivelul judetului nostru au fost confirmate primele cazuri de gripa porcina.

 

Persoanele care au contactat virusul pandemic Ah1N1 sunt doua femei. Bolnavele fac parte din grupa de varsta peste 65 de ani si au prezentat o forma de boala care a avut o evolutie favorabila,  pacientele fiind la acest moment externate.

Gripa AH1N1 se raspandeste prin contact direct cu secretiile respiratorii ale unei persoane infectate. De retiunut este si fatul ca simptomele infectiei cu gripa A H1N1 pot include simptome asemanatoare gripei sezoniera, manifestandu-se cu prin febra, tuse, nas infundat, dureri de cap, oboseala.

Directia de Sanatate Punblica Dambovita monitorizeaza in continuare evolutia numarului de imbolnaviri si recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena personala si colectiva pentru a evita astfel de imbolnaviri.

 

Si numarul virozelor respiratorii este in crestere in intervalul 10-16 februarie 2014, au fiind raportate 606 cazuri de afectiuni ale cailor respiratorii superioare, din care 40 de cazuri internate si 182 de cazuri de pneumonie, 25 de cazuri dintre acestea necesitand spitalizare.

 

 

Ilona Rotaru

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta