A DOUA ETAPĂ #ANTREPRENORIUM ÎN MUNTENIA SUD

A DOUA ETAPĂ #ANTREPRENORIUM ÎN MUNTENIA SUD

PLOIEŞTI, PRAHOVA

Studenţii de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, dar şi alte persoane cu iniţiativă pentru a-şi crea propria afacere au luat parte la o lecţie de antreprenoriat, susţinută de specialişti. Cel care le-a dat cele mai bune sfaturi a fost chiar Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu. Aceasta a fost a doua întâlnire regională, organizată în cadrul proiectului #Antreprenorium, implementat de Asociaţia “Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor” EUROPROJECT, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert şi Antreprenoriat.

Proiectul #Antreprenorium se desfăşoară în şapte judeţe din Muntenia Sud: Prahova, Ialomiţa, Teleorman, Arges, Damboviţa, Giurgiu şi Călăraşi. Debutul a fost făcut în Teleorman, iar a doua întâlnire a fost la Ploieşti, unde auditoriul a fost format din studenţi, de toate vârstele, cu multe idei de afaceri, iar sfaturile pentru primii paşi le-au primit de la cei mai buni specialişti în domeniu.

Implementarea proiectului va conduce la susținerea a 55 de firme nou înființate (prin intermediul schemei de minimis) și la crearea a cel puțin 110 locuri de muncă. Astfel, în urma organizării unui concurs de planuri de afaceri, primele 55 cele mai bune planuri de afaceri vor primi o finanțare în cadrul proiectului de maximum 160 000 lei.

Întâlnirea a fost una interactivă, iar studenţii, deşi sfioşi la început, au avut nenumărate curiozităţi despre acest proiect, mai ales după ce au aflat că îşi pot face propria lor afacere fără a cheltui niciun ban din buzunar. Au fost încurajaţi să dea viaţă propriilor idei de afaceri.

Proiectul are o perioadă de 12 luni de implementare, 12 luni în care beneficiarul trebuie să cheltuiască eficient banii primiţi de la Uniunea Europenă şi o perioadă de 6 luni de sustenabilitate în care beneficiarul este obligat să păstreze angajaţii cu care a pornit afacerea. Proiectul #Antreprenorium este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, apelul România Start Up Plus și are drept obiectiv încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunea Sud a României.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta