A DOUA EDIȚIE A PROIECTULUI ”ADOPTĂ UN VÂRSTNIC”

A DOUA EDIȚIE A PROIECTULUI ”ADOPTĂ UN VÂRSTNIC”

Cu ocazia Centenarului, autoritățile locale din Răcari au considerat că este un moment potrivit pentru a fi alături de bătrânii aflați în Centrul Medico-Social din Ghergani. Astfel, a fost organizată cea de-a doua ediție a proiectului ”Adoptă un vârstnic” în cadrul căruia bătrânii au primit daruri și s-au bucurat de momente artistice pregătite special pentru ei.

Vine o vreme când proprii noștri părinți și bunici nu mai reușesc să se îngrijească singuri. Și mulți dintre noi își pun întrebarea dacă este cazul să îi internăm într-un centru de îngrijire bătrâni sau ar fi mai bine să-i ținem aproape de noi. Trecuți de mult de anii tinereții, pe când erau plini de energie și în forță, capabili să-și îngrijească gospodăriile, de-acum ajung în pragul neputinței. Se spune că niciodată un fiu sau o fiică nu ar trebui să-și abandoneze mama și tatăl într-o instituție. Însă de cele mai multe ori, încredințarea lor unor persoane special pregătite pentru a le acorda cea mai bună îngrijire rămâne singura soluție. Asta au gândit, cel mai probabil, și rudele bătrânilor din Centrul Medico-Social din Ghergani. Pentru a trece mai ușor peste lipsa copiilor și a nepoților, bătrânii au primit o vizită neașteptată. Marius Caravețeanu, edilul din Răcari a ales ca la cea de mare sărbătoare să le aducă zâmbetul pe buze celor care cu siguranță au mare nevoie de asta. Însoțit de autoritățile locale, dar și de alți doritori, a mers să le facă ziua mai frumoasă. Totul în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului ”Adoptă un vârstnic”.

Pentru a le face ziua mai frumoasă, elevii Liceului ”Ion Ghica” Răcari au organizat un moment special pentru bătrânii din Centrul Medico-Social din Ghergani.

Au fost momente care i-au impresionat până la lacrimi pe bătrânii, care traiesc zi de zi cu gândul la cei dragi și le duc dorul.

Cea de-a doua ediția a proiectului ”Adoptă un vârstnic” s-a dovedit a fi un real succes. Atât autoritățile locale cât și ceilalți parteneri ai proiectului sunt alături de bătrâni de la centrul din Ghergani de fiecare dată când au ocazia pentru a le alina suferința Nu o fac din obligație, ci mai degrabă dau dovadă de iubire și sunt un exemplu demn de urmat chiar pentru copiii celor aflați în Centrul Medico-Social.

Comenteaza

comentarii

reclama ta