42 DE ANI DE LA CUTREMURUL DIN 77

42 DE ANI DE LA CUTREMURUL DIN 77

In urma cu 42 de ani, in seara zilei de 4 martie 1977 Romania a fost afectata de un seism devastator. Cutremurul s-a soldat cu 11.300 de raniti si peste 35 000 de locuinte prabusite. Pentru a instrui populatia despre cum trebuie sa reactioneze in astfel de situatii pompierii argeseni au impartit pliante si au stat de vorba cu cetatenii.
Cunoașterea principalelor reguli și măsuri de protecție în caz de cutremur vă pot salva viața. Pentru a comemora cutremurul din 4 martie 1977 Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș a desfășurat, astăzi, în centrul municipiului Pitești și unitățile de învățământ din județ, o campanie de informare. Salvatorii, dar și voluntarii au distribuit cetățenilor pliantele campaniei “Nu tremur la cutremur“ și au stat de vorbă cu oamenii, explicându-le ce este bine să facă și ce nu, în cazul în care cutremurul îi surprinde în diverse situații.
În urmă cu 42 de ani, în seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite.
Seismul din ’77 a rămas în conştiinţa românilor drept cel mai tragic eveniment de acest gen şi asta nu pentru că a fost cel mai puternic seism care a lovit România în ultimele secole, ci pentru că numărul victimelor a fost însemnat, iar faţa multora dintre oraşele ţării s-a schimbat major. De sub rămăşiţele blocului aflat pe strada Colonadelor n-au mai apucat să vadă lumina zilei actorul Toma Caragiu, poeta Veronica Porumbacu şi soţul ei, criticul Mihai Petroveanu. În timpul cutremurului din 4 martie 1977 a murit şi cântăreaţa Doina Badea, alături de soţul şi de cei doi copii ai săi, Andrei şi Bogdan.

Comenteaza

comentarii

reclama ta