3 REŢINUŢI DUPĂ PERCHEZIŢIILE LA RAR

3 REŢINUŢI DUPĂ PERCHEZIŢIILE LA RAR

3 persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor de la sediul RAR Dâmboviţa, iar a patra persoană vizată de anchetatori este cercetată în stare de libertate. Cei patru sunt ingineri în cadrul Registrului Auto Român Dâmboviţa, iar la domiciliile celor trei reţinuţi, au fost găsite sute de mii de lei şi alte sume în euro.

În data de 29 ianuarie, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, cu sprijinul lucrătorilor D.G.A. din Structura Centrală și Serviciile Județene Anticorupție Argeș, Prahova, Giurgiu; Teleorman și Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară. Dintre acestea, o percheziție a fost la sediul Registrului Auto Român Dâmbovița și patru la adresele aparținând unui număr de 4 suspecți, toţi ingineri în cadrul instituţiei.

Inginerul Albu nu a fost reţinut, însă, în urma percheziţiilor domiciliare, la trei dintre suspecţi au fost găsite sume importante de bani. În cazul unuia dintre ei, anchetatorii au găsit 20.000 de euro și 240.000 lei iar la altul au găsit 100.000 de lei și alte sume de euro. Cei trei suspecți de luare de mită si-au petrecut noaptea în arestul poliției, fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Sunt suspectaţi că în perioada aprilie 2017–ianuarie 2018, au primit sume de bani și alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul acordării inspecției tehnice și eliberarea actelor de identificare a unor autoturisme care nu îndeplineau condițiile tehnice în acest sens. Şpaga era cuprinsă între 100 şi 500 de lei.

Percheziţiile au durat până în jurul orei 16, timp în care şi şoferii veniţi cu maşinile la RAR au fost prinşi fie în interior, fie aveau actele la ingineri şi nu au putut pleca. Aşa a păţit şi Costel, din Suceava, care a venit la sediul RAR din Dâmboviţa, pentru că spune că aici l-au programat cel mai repede. În judeţul de origine putea merge la RAR cel mai devreme în luna iunie, pentru că programările au ajuns deja până în lunile de vară.

Cei trei ingineri reţinuţi au fost duşi în faţa procurorilor, cu propunere de arestare preventivă.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta