PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » 2020, CEA MAI MARE RATĂ A ŞOMAJULUI

2020, CEA MAI MARE RATĂ A ŞOMAJULUI

de Andrei Oprescu
27 vizualizări

În 2020, România a atins cea mai mare rată a şomajului din ultimii patru ani, dar şi un număr-record de căutări de joburi în ultimele trei luni. În perioada iunie-august au fost înregistrate aproape patru milioane de aplicări, fiecare lună depășind recordul dinaintea pandemiei, respectiv de 1,1 milioane de aplicări pe lună.

”Dacă în ianuarie sau în februarie angajatorii se plângeau că nu găsesc suficienți candidați, acum sunt poziții pentru care cu greu fac față volumului de CV-uri primite. Această mobilizare masivă s-a văzut în toată țara, nu doar în Capitală, candidații devenind extrem de atenți la joburile scoase în piață, dar și mult mai flexibili decât până acum. Vedem tineri care se angajează mult mai devreme, candidați mai dispuși decât înainte la reconversie, dar și specialiști care, cel puțin pentru moment, acceptă și poziții sub nivelul lor de experiență și pregătire. O altă concluzie a ultimelor luni a fost distanțarea față de ofertele de joburi pentru străinătate, dar și faptul că interesul pentru locurile de muncă remote a crescut semnificativ. Au apărut, de altfel, și mii de astfel de joburi, spre deosebire de perioada dinaintea declanșării pandemiei, când aveam un număr relativ redus de opțiuni work from home”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

420.000 de persoane şi-au căutat de muncă în iunie, iulie și august. Circa 100.000 dintre aceştia au fost candidați noi pe www.ejobs.ro. Cei mai mulți au fost din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmați de cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. În ultimele trei luni, angajatorii au oferit peste 90.000 de joburi, domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulți angajați fiind vânzări, producție, IT / telecom, call center sau banking.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe