20 DE ANI DE CALEA LUMINII

20 DE ANI DE CALEA LUMINII

În Joia Mare, pe data de 25 aprilie 2o19, începând cu ora 18:oo, Primăria Municipiului Târgovişte prin Teatrul Tony Bulandra organizează un eveniment care a plecat de la ideea artistului plastic şi profesorului Mihai Şerbănescu şi care a rămas unic în lume de 2o ediţii încoace. Mihai Șerbănescu a inițiat pentru prima dată această manifestare devenită simbol al Târgoviștei și preluată sub diferite forme și în alte comunități din țară. Anul acesta se împlinescu 20 de ani de când artistul a aprins primele candele în pragul sărbătorii Învierii Domnului în vechea cetate. Conceptul său, recunoaște artistul, a stârnit admirație, controverse, dar a dat dovadă de curaj și dorință și acum a devenit un eveniment cu tradiție.
În fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranţei. Evenimentul este organizat cu ajutorul Teatrului Tony Bulandra și sprijin de primăria Târgoviște.
Anul acesta cu ajutorul candelelor va fi scris și mesajul TÂRGOVIȘTE 20 pe platorul din fața Mitropoliei pentru a marca astfel cele 20 de ediții scurse până acum din manifestarea devenită ritual.
Atmosfera miilor de lumânări de pe ,,Calea Luminii” va fi completată, ca în fiecare an, de un fundal muzical de excepţie – Doina – intrepretata de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu.

Comenteaza

comentarii

reclama ta