1 MAI LA MARE

1 MAI LA MARE

Profitând de minivacanţa de trei zile, foarte mulţi dintre români au petrecut 1 mai la soare. Pe litoralul românesc întregul week-end prelungit a fost însorit şi cu temperaturi ridicate. Plajele au fost pline de turişti, statisticile arătând că a fost cel mai aglomerat 1 mai din ultimii cinci ani, la malul Mării Negre.

Marea liniştită, temperaturi de peste 20 de grade Celsius şi zile libere. Combinaţia perfectă pentru o minivacanţă de 1 mai de neuitat. Staţiunea Mamaia a fost asaltată de turişti în week-end, aici fiind singurul loc însorit din ţară. Iubitorii de vacanţe au fugit de ploaie şi au făcut cea mai bună alegere.

Petrecerile şi evenimentele de la malul mării s-au ţinut lanţ timp de trei zile. Tentaţiile au fost mari pentru tineri: concerte de tot felul, festivaluri culinare, la care gurmanzii s-au putut bucura de preparate româneşti, americane, mexicane, japoneze şi alte diverse genuri de bucătărie internaţională, expoziţii de maşini precum şi demonstraţii de drift în Mamaia. Cei care iubesc apa mării nu au putut sta departe de aceasta. Au fost şi temerari care au intrat să facă o baie în mare, într-un act de curaj pentru că temperatura apei este încă foarte scăzută.

Pentru foarte mulţi dintre petrecăreţi, petrecerile s-au încheiat. Aceştia sunt sfătuiţi să aibă mare grija pe drumul spre casă, întrucât pentru poliţişti 1 mai nu este zi liberă. Vineri, când toată lumea mergea spre litoral, agenţii de la rutieră au efectuat peste 550 de acţiuni şi controale şi au aplicat peste 7.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.400.000 de lei, majoritatea pentru încălcări ale regimului rutier.La întoarcerea din minivacanţă, bilanţul poate arăta mai rău de atât. Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule prudent şi să respecte regulile de circulaţie.

Comenteaza

comentarii

reclama ta