ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA

În fiecare an pe 13 septembrie este marcată Ziua Pompierilor din România. De la incendii, inundații, accidente grave, descarcerări și până la incidente neobișnuite, pompierii au în medie într-un an peste 400.000 de intervenții. Dincolo de uniforma și strictețea militară, se ascund oameni ca și noi, care duc o luptă pentru viață și care trăiesc propriile drame.
Zi de zi, poartă lupta cu secundele pentru a da șansă la viață, fără să stea pe gânduri, intră în foc, ape sau sub dărâmături pentru a-și salva semenii. Pe 13 septembrie este sărbătorită Ziua Pompierilor din România.
Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.
La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, această zi a fost marcată de oferirea ordinului de avansare în grad, de acordarea diplomelor pentru rezultate foarte bune în activitate și premierea Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență, dar și premierea copiilor care au participat la cercurile Prietenii Pompierilor.
În țară această zi a fost marcată de depuneri de coroane și jerbe, activități cu elevii în cadrul Zilei Porților Deschise, dar și comemorarea pompierilor căzuți la datorie.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus