VREMEA LE JOACĂ FESTE POMICULTORILOR

VREMEA LE JOACĂ FESTE POMICULTORILOR

Grindina care s-a abătut asupra sudul țării zilele trecute, și-a făcut simțită prezența și pe Valea Dâmboviței, însă doar pe suprafețe mici. Pomicultorii au răsuflat ușurați după ce și-au inspectat livezile. Până acum nu sunt pagube și pomii nu par afectați.
Problema o reprezintă însă temperaturile scăzute și schimbările bruște de vreme. Mai ales pentru caiși, cireși sau piersici, care sunt pomi fructiferi sensibili. Specialiștii speră ca vremea să se mai domolească pentru a nu afecta recolta de anul acesta.
Dacă în privința calității, pomicultorii speră să nu apară probleme, în privința cantității de fructe, anul acesta, va fi mult mai mică. Din cauza temperaturilor scăzute, albinele nu au mai desfășurat procesul de polenizare.
Pe de altă parte, nici de la livezile tradiționale în zonă, cele de meri, nu este așteptată o recoltă prea bogată. Așadar, prețul va crește.
O parte dintre pomicultorii de pe Valea Dâmboviței s-au reorientat de la meri spre sâmburoase, dar și culturi de goji, muri și căpșuni.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus