VOR SĂ RESTAUREZE CONACUL CANTACUZINILOR

VOR SĂ RESTAUREZE CONACUL CANTACUZINILOR

Autoritățile din comuna dâmbovițeană Valea Lungă intenționează să restaureze un conac vechi care a aparținut familiei Cantacuzinilor și care se afla în centrul localității. Conacul a suferit modificări de-a lungul anilor și în prezent găzduiește cabinete de medicină de familie. Primarul vrea să obțină fonduri pentru a-l restaura și a-i reda cât mai mult din forma inițială și mai apoi să-l transforme în atracție turistică. Tot aici va fi mutat și Muzeul Sătesc.

Conacul Cantacuzinilor din localitatea dâmbovițeană Valea Lungă a fost construit în jurul anului 1840 de familia de boieri care a folosit acest spațiu drept sediu administrativ. Construcția a urmat stilul tradițional, cu acoperiș în patru ape, acoperit cu șindrilă. Clădirea avea un pridvor generos, iar lângă construcția principală se aflau dependințele și un foișor. Conacul a suferit numeroase modificări și în timp s-a deteriorat. Ulterior a intrat în proprietatea comunei.

După intrarea în posesia comunei conacul a fost transformat în maternitate, apoi în spațiu pentru cabinet medical și farmacie. Acum autoritățile locale vor să restaureze conacul și să îi redea imaginea de altădată. Pentru asta primarul intenționează să obțină fonduri și să consulte specialiști în domeniul arhitecturii.

După ce conacul va fi restaurat, primăria vrea să mute aici Muzeul Sătesc. Deocamdată expoziția care cuprinde peste 500 de obiecte tradiționale adunate din comună este găzduită de Căminul Cultural din Valea Lungă.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus