VOM AVEA MIEI DIN BELȘUG DE PAȘTI

VOM AVEA MIEI DIN BELȘUG DE PAȘTI

Vor fi miei din belșug de Paști. În ferme și la stâne oile au început deja să fete și unele au chiar miei măricei, iar până la Paști animalele au timp suficient pentru a crește. Fermierii își fac de pe acum calculele și spun că vor încerca să păstreze același preț ca cel de anul trecut. Anul acesta Sarbatoarea Învierii Domnului va fi pe 28 aprilie.
În această fermă din Văcărești, Dâmbovița, primii miei au venit pe lume cam devreme. Oile au început să fete din decembrie, așa că mieii sunt numai buni pentru la Paști. Sunt frumoși și sănătoși spre bucuria fermierului, care speră ca de Paște să obțină un preț bun pe ei.
Într-o altă comună din Dâmbovița oile au început să fete din ianuarie. Până acum sunt 100 de miei.
Scăderea numărului de crescători face însă ca de la an la an prețul să mai urce ușor. La asta se adaugă și problemele cu bolile apărute în ultima perioadă, cum este scrapia care provoacă panică și afectează și piața.
Românii preferă mieii mai mici, de până la 15 kilograme, pentru că sunt mai ieftini. Sunt și ciobani care încearcă să păstreze prețurile la același prag ca anul trecut.
Pastele ortodox 2019 se sărbătorește în data de 28 aprilie, iar Pastele catolic 2019 în 21 aprilie.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus