VOLUNTAR ÎN “PĂDUREA COPIILOR”

VOLUNTAR ÎN “PĂDUREA COPIILOR”

Ne place să mergem să ne plimbăm în aer liber, dar uităm că şi noi putem contribui la întreţinerea spaţiilor verzi. Un pas spre o viaţă ”mai verde” poate fi reprezentat de proiectul “Pădurea copiilor”, prin care se strâng donatii pentru achiziţionarea puieţilor care vor fi plantaţi în diferite judeţe din sudul României. Colegul nostru, Marius Popescu, a devenit voluntar în „pădurea copiilor” şi va alerga peste 40 de kilometri la un eco-maraton-ul, organizat la Moeciu. Acesta ne îndeamnă să-i urmăm exemplul şi să alergăm nu doar pentru sănătatea noastră, ci şi pentru cauze nobile.

Utilul şi plăcutul pot fi îmbinate armonios într-o cursă de alergare montană, pentru care scopul nu este de a ajunge primul la linia de sosire, ci de a planta cât mai mulţi copaci. Acesta este obectivului lui Marius Popescu pentru eco-maratonul ce va avea loc în week-end la Moeciu de Sus.

O primă acţiune de plantare, prin acest proiect, a avut loc în primăvară în Călăraşi şi în Prahova, unde s-au plantat mai mult de cinci hectare. Strângerea fondurilor pentru împădurire reprezintă condicţia de înscriere la eco-maratonul de la Moeciu de Sus.

Marius spune că nu este un maraton greu, ci unul de bucurie, care deschide sezonul maratoanelor montane în acest an. 42 de kilometri la o diferenţă de nivel de 2 400 m altitudine.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus