VINE IARNA ÎN ROMÂNIA

VINE IARNA ÎN ROMÂNIA

După o lungă întârziere și după ce am avut parte de un Crăciun cu temperaturi de primăvară, iarna lovește și România. Meteorologii anunță pentru acest sfârșit de săptămână ninsori în zonele montane, ploi și burniță, temperaturi scăzute și vânt puternic. Cei care se gândesc să plece la munte trebuie să-și echipeze bine mașinile și să nu se aventureze pe trasee închise sau nemarcate.

Din acest weekend vom spune adio temperaturilor de primăvară. După ce de sărbători au fost atinse temperaturi istorice, de 16 grade în regiunea Munteniei, anormale pentru această perioadă a anului, lun ianuarie aduce în final iarna. Frigul se instalează treptat, mai întâi cu ploi, lapoviță și în final cu vânt puternic și ninsori.

Din cauza vântului, frigul va fi resimțit și mai tare. Vremea va continua să se răcească, sâmbătă, îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, iar cele minime între -11 şi -1 grad. Cerul va avea înnorări mai persistente în partea de sud unde vom avea parte de lapoviță și ninsoare. La munte va ninge.

De duminică după-amiaza temperaturile vor rămâne constante, normale pentru această perioadă.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus