VIN LA MUNCĂ ŞI STAU LA POARTĂ

 

Bătaia de joc continuă, spun croitoresele de la Găeşti, care muncesc de două luni fără bani. După ce vineri au fost trimise acasă de patron, femeile s-au prezentat luni dimineaţă la program, aşa cum le-au spus inspectorii ITM, însă, au găsit porţile închise. Nu li s-a permis să mai intre pe secţie, iar angajatele spun că, daca va fi nevoie, vor sta opt ore pe zi în faţa porţilor.

Vineri, 26 ianuarie, croitoresele de la Găeşti au refuzat să mai muncească, întrucât nu şi-au mai primit salariile de două luni. Atunci nu s-au putut înţelege cu patronul, iar la faţa locului au ajuns inspectorii ITM, dar şi poliţiştii. Femeile au reclamat problemele cu care se confruntă zilnic, iar luni dimineaţa s-au prezentat la program, aşa cum au fost sfătuite de inspectorii de muncă, pentru că trebuie să respecte contractele pe care le au.

Femeile au stat ore întregi în faţa porţii şi spun că aşa vor face până când se va lămuri această situaţie sau până când îşi vor recupera salariile restante.

Totodată, în acest scandal ies la iveală şi condiţiile în care femeile lucrează în secţia de croitorie. Volumul de muncă este foarte mare, iar mizeria este şi mai mare.

Croitoresele sunt obligate să mănânce pe unde apucă, printre şobolani, spun ele, şi pe fugă, pentru a reuşi să termine tot ceea ce au de făcut.

În timp ce patronul spune că nu are bani pentru salarii, croitoresele spun că vor veni în fiecare zi la muncă şi vor sta la poartă dacă nu sunt primite în secţie, pentru că au un contract de muncă de respectat.

 

 

Comenteaza

comentarii