VIN BANI, DAR MAI PUȚINI

VIN BANI, DAR MAI PUȚINI

Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre prin care este alocată suma de 1,4 miliarde de lei către 1600 de localități din țară. Din proiectul Ministerului reiese că ar fi nevoie în realitate de 8,5 miliarde lei, din care pentru secțiunea de funcționare 4,7 miliarde lei, iar pentru secțiunea de dezvoltare 3,8 miliarde lei. Suma totala solicitată de unităţile administrativ-teritoriale este mai mare cu cca. 7 miliarde lei decât suma aprobată conform Ordonanței Guvernului.

Banii vor fi alocați către fiecare unitate administrativ-teritorială din țară prevăzută în lista aprobată, în total 1600 de localități. Sumele alocate sunt direcționate către asigurarea cheltuielilor de funcționare.

În județul Dâmbovița, 46 de localități vor primi sumele alocate de Guvernul României, însă în unele cazuri, banii repartizați sunt mai puțini decât sumele solicitate, astfel că, primarii din aceste comune vor trebui să găsească soluții pentru a asigura diferențele. Un caz este cel din comuna Băleni care a primit 772.000 de lei, deși suma solicitată a fost mai mare.

O problemă majoră a primăriilor o reprezintă însă amenzile aplicate de poliție cetățenilor și neachitate de ani buni. În Băleni sunt persoane care cumulează datorii la buget și de 25.000 de lei din amenzi neachitate.

Banii au venit ca o gură de oxigen pentru multe alte primării care nu mai aveau resurse financiare la acest moment pentru a încheia anul.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus