UN VAL DE AER RECE A ADUS VREME DE TOAMNĂ

UN VAL DE AER RECE A ADUS VREME DE TOAMNĂ

Suntem în cea mai călduroasă lună din an, teoretic, iar pe crestele foarte înalte a nins și în țară temperaturile au scăzut brusc cu până la 12 grade celsius. Fenomenul a fost cauzat de un val de aer rece care a pătruns în zona sudică, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Vremea se va menține răcoroasă și în zilele următoare, iar ploile vor mai apărea doar temporar și vor fi de scurtă durată.

Potrivit meteorologilor, la începutul acestei săptămâni, o masă de aer rece a avansat dintre Europa nord-estică către latitudini sudice ceea ce a determinat o scădere a temperaturilor și pe teritoriului țării noastre. Maximele s-au situat astfel sub cele normale pentru această perioadă din an. S-au înregistrat scădere cu până la 10-12 grade celsius, în regiunea sudică, iar în anumite zone montane, a nins.

Nici instabilitatea atmosferică nu dispare, însă cel puțin în zilele următoare nu vom mai vorbi despre fenomene extreme puternice, însă ploile și descărcările electrice își vor mai face simțită prezența în anumite regiuni.

Și în capitală maximele nu vor mai depăși joi 26 de grade celsius, cerul va avea înorări temporare, iar atmosfera va fi una răcoroasă. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorilor de 12-14 grade celsius.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus