UN IALOMIȚEAN A CÂȘTIGAT TROFEUL „ILEANA SĂRĂROIU”

UN IALOMIȚEAN A CÂȘTIGAT TROFEUL „ILEANA SĂRĂROIU”

Două seri dedicate portului și muzicii populare românești. De asta au avut parte dâmbovițenii prezenți la Casa Tineretului din Târgoviște, acolo unde a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului-Concurs Național “Ileana Sărăroiu”. La finalul celei de-a două seri a fost desemnat și câștigătorul, Ionuț Cocoș, un tânăr ialomițean.

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară românească a fost omagiată la Târgoviște. Este vorba despre Ileana Sărăroiu, cea care după copilăria petrecută în comuna dâmbovițeană Valea Voievozilor, a reușit să se facă remarcată la nivel național. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare și tehnica vocală de excepție i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanțe, cântece populare, cântece de petrecere și muzică ușoară.

În week-end, sute de dâmbovițeni au răspuns afirmativ invitației lansate de reprezenatații Consiliului Județean și ai Centrului Județean de Cultură de a lua parte la unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Dâmbovița, Festivalul-Concurs “Ileana Sărăroiu”.

Pentru al cincilea an consecutiv, concurenții veniți din diferite regiuni ale țării i-au încântat atât pe membrii juriului, cât și pe spectatori cu glasurile lor și totodată cu melodiile cu care au concurat. Fiecare concurent a primit diplome de participare. Au existat și premii speciale din partea juriului și mențiuni, trei dintre acestea fiind adjudecate de concurenți dâmbovițeni. Trofeul fetivalului a fost câștigat de tânărul ialomițean Ionuț Cocoș.

La finalul celei de-a doua seri, pe lângă câștigători, nume de excepție au urcat pe scenă spre încântarea publicului. Printre aceștia s-au numărat tenorul Florin Georgescu, Ansamblul Folcloric “Haiducii”, festivalul fiind încheiat de Nicolae Furdui Iancu. Acompaniamentul în cele două seri de festival a fost realizat de Orchestra Populară “Chindia”.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus