TURISTE DE 72 DE ANI, BLOCATE PE MUNTE

TURISTE DE 72 DE ANI, BLOCATE PE MUNTE

Au vrut să trăiasca a doua tinerețe pe munte, dar vârsta și epuizarea și-au spus cuvântul. Două turiste de 72 de ani s-au aventurat să coboare departe de grup, singure, Valea Caraiman din Bucegi. Deși traseul este unul dificil, cele două nu au ținut cont de pericole și s-au gândit că experiența din tinerețe le va ajuta. Când au simțit că nu mai pot continua, au cerut ajutorul salvamontiștilor. După patru ore de căutari au fost gasite și coborâte în siguranță la poalele muntelui.
Cele două femei de 72 de ani au pornit pe munte în Bucegi alături de un grup de turiști. La un moment dat, s-au îndepărtat de grup și au hoărât să coboare Valea Caraiman pe cont propriu. Deși în tinerețe străbăteau munții, vârsta și epuizarea nu le-au permis să ducă traseul la bun sfârșit. La lăsarea întunericului și-au dat seama că nu mai pot continua singure din cauza problemelor de sănătate și a epuizării, așa că au apelat la sprijinul salvamontiștilor.
Salvamontiștii din Bușteni au plecat imediat în căutarea celor două persoane care se aflau pe Valea Jepilor. Acestea au fost recuperate și conduse în siguranță la poalele muntelui.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus