TURIST, ÎN PERICOL PE MUNTE

TURIST, ÎN PERICOL PE MUNTE

După ce un bărbat din București a murit în munții Bucegi,  aventurându-se pe Jepii Mici, deși traseul era acoperit cu zăpadă, o altă tragedie era cât pe ce să se repete tot în aceeași zonă. Salvamontiștii au fost nevoiți să intervină în cazul unui turist de 37 de ani , din Teleorman, care, deși nu avea experiență și nu era echipat, s-a aventurat pe traseul periculos.

Salvatorii spun ca au ajuns la exasperare, iar avertizările lor nu îi impresionează pe turiști, astfel ca, imprudenții abordează traseele de altitudine din Bucegi, temporar închise din cauza stratului de zăpadă mare care pe alocuri, ajunge să depășească un metru. De data aceasta, un turist de 37 de ani din Teleorman a rămas blocat pe traseu în timp ce încerca să ajungă la peste 2.200 metri altitudine, ignorând complet riscurile la care s-a expus din cauza stratului mare de omăt depus și a terenului extrem de accidentat.

Fără experiență și neechipat, bărbatul blocat în nămeți, a sunat după ajutor. Salvamontiștii din Bușteni l-au găsit înghețat și extrem de speriat, aceștia au reușit să îl aducă în siguranță pe Platoul Bucegilor. Salvatorii îi avertizează pe turiști că traseele de altitudine din Bucegi sunt temporar închise din cauza stratului de zăpadă mare care pe alocuri, ajunge să măsoare chiar si 1 metru. Temperaturile au crescut, iar omătul este instabil.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus