PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TUNSUL OILOR – MULTĂ MUNCĂ, PROFIT ZERO

TUNSUL OILOR – MULTĂ MUNCĂ, PROFIT ZERO

de Mditv
21 vizualizări

Multă muncă, mare cheltuială şi niciun profit! În fiecare primăvară ciobanii aruncă tone de lână pentru că nu mai este nimeni interesat de prelucrarea acestui material. Tunsul oilor este costisitor şi necesită mult timp, răbdare şi atenţie. Înainte, ciobanii uitau de aceste lucruri atunci când obţineau ceva venituri pentru lână, însă acum resimt eforturile şi cheltuielile când dau foc mormanelor de lână, strânse la stână.

Rapiditate, eficienţă, atenţie si multă răbdare. Sunt condiţiile pe care ciobanii trebuie să le îndeplinească atunci când iau pe rând la tuns toate oile din turmă. Fie că stau de bună voie, fie că sunt legate, oile lasă în urma lor sute de kilograme de lână, însă degeaba. Aceasta nu mai este prelucrată şi ajunge la gunoi sau vândută la preţuri simbolice.

Ciobanii regretă vremurile apuse, când scoteau profit de pe urma lânii vândute.

Lâna prelucrată este un material excelent pentru confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte, cele mai călduroase pe timp de iarnă. Acum, ciobanii o folosesc pentru izolarea grajdurilor pe timp de iarnă.

Un singur cioban strânge sute de kilograme de lână, pe care fie o aruncă, fie îi dă foc. Plăteşte 5 lei pentru tunsul unei oi şi nu obţine niciun profit pe lăna care odinioară era unul dintre cele mai calitative materiale folosite pentru articolele de îmbrăcăminte.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe