TROFEUL „CRIZANTEMA DE AUR” A AJUNS LA BISTRIȚA-NĂSĂUD

TROFEUL „CRIZANTEMA DE AUR” A AJUNS LA BISTRIȚA-NĂSĂUD

Ediția de anul acesta a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței Crizantema de Aur și-a anunțat câstigătorii și trofeul a ajuns de această dată la Bistrița-Năsăud la un tânăr care a început să cânte romanțe, spune el, dintr-o pură întâmplare. Samuel Barani a obținut marele premiu și trofeul pe care l-a dedicat mamei sale cea care urmărește festivalul de la 10 ani și care l-a și îndrumat să participe. Cântareț de operă la baza, tânărul a avut o concurență acerbă.

Au fost trei zile de poveste la sfârșit de săptămână în cetatea Romanței, la Târgoviște, aici unde s-a desfășurat cea de-a 52 ediție a Festivalului „Crizantema de Aur”. Cele mai bune voci selectate în preselecțiile din țară și din Republica Moldova au încântat publicul prezent la festival. Emoțiile au fost mari atât pentru concurenți cât și pentru juriu pentru că toate interpretările s-au ridicat la înălțimea așteptărilor. Din juriu au făcut parte printre alții: Paula Seling, Matilda Pascal Cojocărița, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna și mulți alți specialiști ai domeniului.

Momentul mult așteptat a fost desemnarea câștigătorului trofeului Crizantema de Aur 2019. Anul acesta trofeul a ajuns la Bistrița-Năsăud, la un tânăr care a avut o concurență pe măsură, iar pentru el provocarea a fost una mare.

Gala a continuat cu interpretările tuturor câștigătorilor și concertul extraordinar „Comori ale Romanţei”, cu participarea unor mari interpreţi de romanţe din România şi Republica Moldova: Matilda Pascal-Cojocăriţa, Florin Georgescu, Daniela Vlădescu, Sergiu Cioiu, Paula Seling şi Grupul „Brio Sonores” Chişinău.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus