TINERII DIN SISTEMUL DE PROTECȚIE, ANGAJAȚI LA STAT

TINERII DIN SISTEMUL DE PROTECȚIE, ANGAJAȚI LA STAT

Oportunitate pentru tinerii din sistemul de protecție! Aceștia vor putea lucra în instituțiile publice timp de doi ani. Proiectul a fost aprobat de Guvernul României și prevede ca 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual să fie ocupate de tinerii dezavantajați pentru o perioadă de 24 de luni.
Acești tineri dintr-un centru rezidențial din localitatea Aninoasa au primit cu bucurie vestea de la Guvern. Măsura inițiată de Ministerul Muncii reprezintă o adevărată oportunitate pentru ei. Practic, tinerii dezavantajați vor fi angajaţi la stat, timp de doi ani, pentru a căpăta experienţă şi a putea intra pe piaţa muncii din sectorul privat. Georgiana și Daniela sunt două potențiale candidate. Georgiana este studentă la istorie, iar Daniela termina anul acesta liceul.
În acest proiect sunt vizați tinerii cu vârsta între 16 și 26 ani care nu au o vechime în muncă mai mare de 12 luni, care fie se află în sistemul de protecţie a copilului sau provin din acesta, fie au cel puțin un copil în întreţinere.
Cosmin este în anul II la o postliceală în domeniul instalațiilor și construcțiilor. Spune că proiectul ar fi un sprijin real pentru el.
Instituțiile publice locale vor fi astfel implicate în procesul de integrare pe piața muncii a tinerilor dezavantajați. Un procent de 5 la sută din totalul posturilor specifice personalului contractual din instituțiile publice va fi atribuit, în mod exclusiv, tinerilor din sistem.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus