PRIMA PAGINĂ » Stiri » Prahova » TATĂ PENTRU SUTE DE COPII

TATĂ PENTRU SUTE DE COPII

de Andrei Oprescu
20 vizualizări

O lecție de omenie, generozitate, credință și curaj vine din județul Prahova. Într-o tabără așezată între dealuri, între Valea Plopului și Valea Screzii întâlnim o altă Românie. O Românie curată, mai bună și mai frumoasă. Aici s-a ridicat de-a lungul a zeci de ani o comunitate de poveste. Aici, un preot a devenit tată pentru sute de copii. Da, sute de copii adunați de prin spitale, centre de plasament, abandonați de cei care le-au dat viață. Aici părintele Tănase, tată a șase copii, a început în anii 90 o luptă pentru viață și împotriva avorturilor.

Pare de necrezut, dar dovada stă acum comunitatea dintre dealuri. În timp, peste 3500 de copii au trecut pe aici, astăzi sunt peste 400 de suflete care viețuiesc în comunitatea din Valea Plopului, peste 300 sunt copii, suflete curate care îl văd pe părinte ca pe un tată ocrotitor și care sunt recunoascătoare pentru șansa la viață.

E mândru de comunitatea pe care a clădit-o aici și că a reușit să schimbe mentalitatea oamenilor. La început câteva familii din sat l-au ajutat să crească pruncii abandonați aici, acum oamenii lucrează laolaltă, se ajută, iar femeile din comunitate sunt angajate ale Asociației Provita- pentru pruncii născuți și nenăscuți. Sunt din ce în ce mai mulți. Odată cu numărul lor crește și numărul caselor din vale. Pentru copii s-au ridicat zeci de așezăminte și pentru a-i aduce pe calea cea bună părintele a construit biserici la tot pasul.

Suntem din toate colțurile țării. De peste tot. Aceste trei surori au ajuns la părinte împreună, acum cresc aici și simt afecțiunea și căldura unui camin. Le-am găsit pregătindu-și hăinuțele pentru sărbătoarea de Florii.

În comunitatea creată aici de părintele Tănase se adăpostesc și mame cu prunci. Fiecare are povestea ei, durerea ei, dar niciuna nu s-a gândit vreo clipă să-și abandoneze copiii. De trei ani Georgeta și fetele ei sunt găzduite de părintele Tănase. A fugit de furia celui care ar fi trebuit să le fie soț și tată iubitor, au fugit de calvarul beției și bătăilor și au găsit aici adăpost.

Pentru noi ceilalți părintele Tănase este un adevărat erou, iar reușita sa o lecție de viață și generozitate.

Pentru fiecare generație părintele a construit câte o casă, cameră primitoare și tot ce au copiii nevoie. Au învățat să aibă grijă unii de ceilalți și să se înțeleagă ca într-o familie. Visul părintelui a devenit prin ei realitate.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe