TÂRGURILE DE TOAMNĂ, ÎN ATENŢIA DSV – VIDEO

TÂRGURILE DE TOAMNĂ, ÎN ATENŢIA DSV – VIDEO

Comerciantii de produse  de origine animala si non-animala sunt in vizorul inspectorilor sanitar-veterinari damboviteni! Pentru a preveni toxiinfectiile alimentare, inspectorii DSV vor intensifica controalele in targurile de toamna  organizate in judet si se vor lua masuri dure in cazul depistarii neregulilor.  Au fost emise deja atentionari scrise catre toate primariile dambovitene,iar in cazul nerespectarii conditiilor de autorizare a comercializarii, vor fi sanctionati atat primarii si organizatorii cat si comerciantii. Veste proasta vor primi si taranii care obisnuiau sa comercializeze produse traditionale din gospodariile proprii. Vizate sunt localitatile Cornatelu, Potlogi, Titu, Runcu unde sunt specifice targurile si serbarile campenesti, dar si zonele unde se organizeaza zile ale comunei sau orasului.

Incep targurile de toamna si o data cu ele  si problemele. Pentru prevenirea  toxiinfectiilor  alimentare,  inspectorii DSV ii indeamna  pe primarii din judet  sa nu elibereze autorizatii decat daca agentii economici  respecta legea si comercializeaza produse avizate sanitar-veterinar si in conditii de igiena.

Comerciantii de pastrama traditionala primesc astfel o veste proasta. Potrivit DSV Dâmbovita, carnea de ovine, bovine sau caprine comercializata de agentii economici trebuie sa provina numai de la animale care au fost sacrificate in unitati de abatorizare autorizate sanitar-veterinar si insotita de documente care sa ateste calitatea. Totodata produsele din carne, printre care micii si pastrama trebuie sa fie preparata doar in carmangerii si unitati inregistrate, ambalata, etichetata si depozitata corespunzator.

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita va lua masuri dure incepand cu acest an si impotriva primarilor sau organizatorilor targurilor de toamna. Astfel, sanctiunile nu vor mai fi aplicate doar comerciantilor care nu respecta legea, ci si celor care emit autorizatiile de comercializare. Decizia vine ca urmare a problemelor aparute in anii anteriori, atat in privinta agentilor economici dar si a administratiilor locale. In atentia DSV sunt localitatile unde se organizeaza targuri, serbari campenesti, festivaluri cu ocazia venirii toamnei.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus