TÂRGOVIŞTEA ÎN ACUARELĂ – VIDEO

TÂRGOVIŞTEA ÎN ACUARELĂ – VIDEO

Targovistenii care au trecut joi pragul Muzeului de Arta din municipiu au avut ocazia sa admire o expozitie inedita. In premiera, pictorul Corneliu Dragan Targoviste a expus pe simezele muzeului cele mai reprezentative locuri si monumente din Vechea Cetate de Scaun a Tarii Romanesti surprinse in acuarela. La eveniment a fost prezent si primarul municipiului, Gabriel Boriga.

Expozitia, intitulata sugestiv Targovistea din inima mea, este o premiera in municipiu si cuprinde lucrari realizate in acuarela de catre cel mai bun acuarelist roman al momentului, Corneliu Dragan Targoviste. Dupa un pelerinaj indelungat in tara si strainatate unde a expus in nenumarate randuri si a castigat premii importante, Corneliu Dragan a poposit si in Vechea Cetate de Scaun aducand cu sine o galerie impresionanta ce reda fidel Targovistea de altadata.

La eveniment a fost prezent si Gabriel Boriga, primarul municipiului Targoviste care s-a aratat foarte incantat de initiativa pictorului si de faptul ca opera sa aduce renume municipiului. Edilul si-a exprimat cu aceasta ocazie si dorinta de a face din Targoviste, capitala culturala a Romaniei.

Opera pictorului Corneliu Dragan Targoviste este apreciata si in randul criticilor de arta.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus