SUPĂRAŢI CĂ NU MAI POT INTRA CU COPIII ÎN ŞCOALĂ

SUPĂRAŢI CĂ NU MAI POT INTRA CU COPIII ÎN ŞCOALĂ

FIENI, DÂMBOVIŢA

Mai mulţi părinţi sunt indignaţi pentru că, spun ei, nu mai au voie sa intre în şcoala în care învaţă copiii lor! Se întâmplă în oraşul dâmboviţean Fieni, unde pe instituţia de învăţământ a apărut un anunţ care interzice accesul părinţilor în unitatea şcolară, iar la uşă a apărut un politist local, care are grijă ca aceştia să rămână afară. Conducerea şcolii spune că este o măsura de protecţie pentru copii, în timp ce părinţii spun că nu ei reprezintă un pericol pentru cei mici.
De ceva timp, la uşa Şcolii Gimnaziale Diaconu Coresi din Fieni a apărut un poliţist local, care are grijă ca nimeni să nu mai intre în unitatea şcolară, în afară de elevi şi profesori. Mai mult decât atât, pe instituţia de învăţământ a apărut şi un anunţ pe care scrie clar că accesul părinţilor în şcoală este interzis. Obişnuiţi să îşi conducă micuţii până în sala de clasă, părinţii spun că nu li se pare normal să li se restricţioneze accesul în şcoală.
Pentru că nu mai pot intra în şcoală, părinţii fac „zid” la uşa instituţiei educative pentru a-şi aştepta micuţii. Deşi sunt vizibil deranjaţi de acest lucru, unii se feresc să îşi spună nemulţumirile.
Acum, părinţii pot intra în şcoală, doar după ce sunt legitimaţi şi sunt conduşi la elevul sau la profesorul, pe care îl caută.
Conducerea şcolii spune că decizia face parte din regulamentul de ordine interioară şi că doar aşa pot asigura siguranţa copiilor, prin interzicerea accesului altor persoane în şcoală. Pot intra doar elevii şi profesorii.
În primul semestru li s-a permis accesul părinţilor în şcoală, mai ales celor care au copiii în clasa pregătitoare, pentru că micuţii aveau nevoie de ajutor în perioada de acomodare. Pe semestrul al doilea, aceştia nu au mai putut intra cu prichindeii în clase, iar conducerea instituţiei de învăţământ spune că, cel mai probabil, de aici au pornit nemulţumirile.
La nivelul şcolii există o listă cu elevii care au diverse probleme de sănătate şi care depind de părinţi. Aceştia pot intra oricând în unitatea de învăţământ.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus