STRĂZILE DIN PROVIŢA TRANSFORMATE ÎN RÂURI

STRĂZILE DIN PROVIŢA TRANSFORMATE ÎN RÂURI

O ploaie puternică de vară a transformat străzile din localitatea prahoveana Proviţa de Jos  în râuri şi a existat pericolul ca apa să pătrund şi în casele localnicilor. Localnicii şi-au adus aminte cu panica de sfârşitul lunii iulie 2014 când Proviţa de Jos a fost cea mai afectată localitate, din judeţ, în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor.

Localnicii spun că a fost o ploaie de vară puternică, iar după câteva minute au început să apară şuvoaiele pe străzi. Oamenii s-au gândit la ce e mai rău, cu apă în case, şosele afectate şi căi de legătură distruse, dar la un moment dat intensitatea precipitaţiilor a scăzut, astfel că pericolul a trecut.

Localnicii şi-au adus aminte cu panică de sfârşitul lunii iulie 2014 cand  Proviţa de Jos a fost cea mai afectată localitate, din judeţ, în urma ploilor torenţiale şi inundaţiilor. Trei gospodării şi 10 hectare de teren agricol au fost inundate; şase autoturisme au fost avariate, fiind luate de viituri; cinci podeţe au fost distruse complet sau parţial; şapte poduri au fost colmatate de aluviuni şi arbori rupţi de viituri, un pod din punctul Sitari, fiind distrus în proporţie de 80%. Nu au fost victime, iar cele mai mari probleme au fost, ca de fiecare dată când plouă torenţial şi se produc inundaţii, în zonal Drăgăneasa.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus