SINISTRAȚI ÎNTR-O GRĂDINIȚĂ DEZAFECTATĂ

SINISTRAȚI ÎNTR-O GRĂDINIȚĂ DEZAFECTATĂ

De zece ani sunt sinistrați într-o grădiniță dezafectată. Dorm în fosta cancelarie și cu chiu cu vai au improvizat o bucătărie și câteva spații de depozitare. Este drama unei familii din localitatea prahoveană Provița de Sus. Oamenii și-au pierdut casa în urma unei alunecări de teren. Inițial primăria i-a mutat aici provizoriu și le-a promis ajutor. Ani de zile nimeni nu le-a trecut pragul. Primarul actual a reușit să facă rost de o casă unde să îi mute, dar mai au nevoie de sprijin.

De zece ani Alexandru și familia lui locuiesc în clădirea care altădată găzduia grădinița din satul Plaiu, Provița de Sus. Drama lor a început atunci când în urma unei alunecări de teren toată agoniseala de-o viață și casa în care locuiau au fost distruse. Oamenii au cerut ajutor autorităților și au așteptat, însă în zadar. Au fost mutați inițial în această clădire de grădiniță dezafectată.

Clădirea se dărâmă la exterior, pereți sunt distruși, iar încăperile imense cu greu pot fi încălzite pe timp de iarnă. Ca să poată locui, oamenii au improvizat cât au putut. Au împărțit camerele cu ziduri false din blăni și carton, au izolat ușile și ferestrele cum au știut mai bine și s-au îngrămădit cu toții în câteva camere.

Tot ce au mai putut salva din casele puse la pământ de furia naturii au adus aici. Oamenii din sat i-au mai ajutat pentru a-și aranja o bucătărie provizorie unde să gătească.

Afară au construit câteva adăposturi pentru păsări. Alexandru are probleme de sănătate și momentan nu muncește, iar mama acestuia este singura cu loc de muncă.

Fostul edil șef din Provița de Sus, Elena Cosmoiu, nu le-a trecut pragul niciodată. Acum actualul edil a reușit să obțină un acord cu un localnic pentru ca o parte a familiei să locuiască într-o casă. Inițial s-a dorit transformarea grădiniței în cămin social, dar nu s-a reușit.

Edilul speră ca iarna să nu-i mai prindă în aceleiași condiții.

 

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus