ŞI LA PRAHOVA, LENEA E CUCOANĂ MARE

ŞI LA PRAHOVA, LENEA E CUCOANĂ MARE

Modelul Târgovişte se propaga în toată ţara. E vorba de asistaţii social din oraşul Turnului Chindiei care au dat exemplu la început de an României întregi prin prezenţă la bursa locurilor de muncă, dar nu pentru a se angaja, ci pentru a bifa acţiunea şi a-şi păstra ajutorul bănesc pentru lene de la stat. Astăzi a fost rândul celor din Ploieşti să aplice metoda din Dâmboviţa.

Pentru un necunoscător, îmbulzeala părea să fie dată de nerăbdarea celor care voiau neapărat un loc de muncă, dar nu e deloc aşa. Oamenii au venit pentru a îndeplini doar formalitatea care asigură obținerea ajutorului social în continuare. Oamenii spun că acesta e mai bun decât un salariu de mizerie, obţinut cu stres şi bătaie de cap, în condiţiile în care ei au câte 5 sau 6 copii şi aceştia trebuie îngrijiţi.

Potrivit legii, beneficiarii de ajutor minim garantat trebuie să presteze muncă în folosul comunității, dar și să demonstreze că vor să se angajeze prin participarea la burse ale locurilor de muncă, dar și la cursuri de perfecționare. La Ploieşti a fost ca la Târgovişte, multă gălăgie pentru nimic, multi veniţi, puţini angajaţi, asta deoarece banii pentru lene sunt mai buni decât cei obţinuţi prin muncă.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus