PRIMA PAGINĂ » Utile » PRAHOVA » ŞEFA CAS PRAHOVA, ÎN INCOMPATIBILITATE

ŞEFA CAS PRAHOVA, ÎN INCOMPATIBILITATE

de Andrei Oprescu
56 vizualizări

Simona Mihai, şefa Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, este cercetată pentru incompatibilitate şi conflict de interese. Inspectorii de integritate au constatat faptul că din februarie 2016, femeia a deţinut simultan funcţia de preşedinte CAS şi funcţia de Şef Serviciu Control, în cadrul aceleiaşi instituţii. Acum, Simona Mihai riscă să piardă ambele funcţii şi dreptul de a mai ocupa o funcţie publică în următorii 3 ani.

Simona Mihai deţine cele două funcţii, de preşedinte – director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova şi pe cea de şef Serviciu Control în cadrul aceleiaşi instituţii, din data 25 februarie 2016. Mai mult decât atât,  în calitate de director a semnat propria numire în funcţia de şef serviciu, fiind, astfel, în conflict de interese, potrivit inspectorilor de integritate. Înainte de a ocupa şi această funcţie, şefa CAS Prahova a fost implicată în întregul proces de organizare a concursului de recrutare şi a semnat mai multe documente ce au stat la baza organizării examenului.

INFORMARE ANI:

„Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Simona Mihai a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.”, a anunţat ANI. Conform inspectorilor de integritate, Simona Mihai a încălcat dispozițiile art.94 din Legea nr.161/2003, care stipulează:

art.94, alin.(1) și alin (2), lit.a) din Legea nr.161/2003:

„(1) Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcții publice sau calități decât cea în care a fost numit, precum și cu funcțiile de demnitate publică. (2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: lit. a) în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”, precum și dispozițiile art.79, alin.(1), lit.c) din același act normativ, potrivit căruia „(1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: (…) c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice”.

Potrivit ANI, conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară, iar persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe