SECRETELE CELUI MAI GUSTOS COZONAC

SECRETELE CELUI MAI GUSTOS COZONAC

Tradiţional gătit de gospodine în casă după reţeta bunicii sau cumpărat de la patiserii, cozonacul rămâne în topul dulciurilor preferate de români. În săptămâna dinaintea Paştelui s-a muncit de zor atât în bucătăriile gospodinelor cât şi în patiseriile şi cofetăriile din oraş, întrucât comenzile au crescut chiar şi de zece ori faţă de alte momente ale anului.

Cu nucă, rahat sau stafide, cozonacul rămane oricând desertul preferat al românilor. Tradiţia preparării cozonacului în cuptoare ca pe vremea bunicii este cea care dispare cu fiecare generaţie. Aşa că, în această perioada tot mai multe doamne trec pragul patiseriilor pentru a comanda. Patiserii s-au înarmat cu multă răbdare şi forţă de muncă pentru a realiza cei mai buni cozonaci.

Cristina lucrează de cinci ani în această patiserie din Târgovişte. Spune că a venit şi cu propriile secrete pentru un cozonac pufos şi gustos, dar a şi învăţat să se adapteze cerinţelor clienţilor.

Patronii patiseriei s-au gândit să introducă şi produse inedite în această perioadă. Un exemplu este plăcinta sârbească, pe care o prepară o sârboaica adevărată. Doar doamna Florica prepară plăcinta tradiţională în patiserie şi secretele le ştie de la mama.

Pasca este de asemenea printre produsele patiseriei vândute bine în această perioadă.

Un cozonac se vinde la această patiserie cu 15-16 lei. Doamnele care îşi doresc un produs cât mai apropiat de cel tradiţional au o gamă variantă din care pot alege.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus