SĂNĂTATEA, O PRIORITATE LA SCORȚENI

SĂNĂTATEA, O PRIORITATE LA SCORȚENI

Dacă în sute de localități din țară nu există un medic de familie sau puncte de prim ajutor, într-o localitate din Prahova autoritățile au înțeles că sănătatea trebuie să fie o prioritate. Așa că primăria a amenajat nu unul, ci trei dispensare în comuna Scorțeni, dar și cabinete stomatologice unde localnicii să se trateze. Mai mult, nici cei foarte bătrâni nu au fost uitați. Pentru ei s-a încheiat o colaborare cu o asociație pentru îngrjiri la domiciliu.

Comuna Scorțeni, situată în județul Prahova, are o populație de 6000 de locuitori. Deși se află în apropierea unor orașe mari din Prahova, unde există clinici și cabinete medicale, primăria de aici a înțeles că bătrânii și bolnavii nu trebuie să fie puși pe drumuri pentru un tratament sau îngrijiri. Așa că în comună au fost înființate trei cabinete de medicină de familie unde oferă consultații trei medici și asistentele medicale. Cabinetele au fost amenajate în satele Mislea, Scorțeni și Sârca și sunt dotate cu aparatură medicală, mobilier și materiale sanitare. Amenajarea cabinetelor s-a făcut din bani de la bugetul local. Tot aici au fost organizate și două cabinete stomatologice unde deservește populația doi medici dentiști la Bordeni și Mislea. Localnicii beneficiează și de un cabinet veterinar. Pentru bătrânii din comuna Scorțeni, a fost amenajat și un Centru de îngrijiri la domiciliu în colaborare cu o asociație de îngrijiri acasă.

Serviciile sunt decontate prin CJAS Prahova, la recomandarea medicului. Bătrânii primesc pe lângă îngrijiri și materiale sanitare acolo unde este cazul. Mai mult, prezența asociației în comună este o oportunitate și pentru cei care vor să ia parte la cursuri de îngrijire la domiciliu pentru a lucra ulterior în domeniu.

Pentru administrația locală din Scorțeni sănătatea este o prioritate, alături de educație, astfel că s-a investit în cabinetele medicale pentru ca bolnavii să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate.

 

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus