REVOLTA CROITORESELOR

REVOLTA CROITORESELOR

GĂEŞTI, DÂMBOVIŢA

Angajatele de la o croitorie din oraşul dâmboviţean Găeşti s-au revoltat şi au refuzat să mai muncească pentru că nu şi-au mai luat salariile de două luni. Au ieşit în faţa instituţiei şi susţin că patronul le-a spus că sunt libere să plece acasă. Inspectorii ITM au demarat o anchetă în acest caz.

Croitoresele spun că nu şi-au primit salariile nici în luna decembrie, nici în luna ianuarie şi că nu mai pot trăi făcând datorii în fiecare zi. Şi-au cerut drepturile în faţa conducerii de mai multe ori, însă, în zadar. Timp de două luni au muncit, chiar şi peste program, fără să-şi primească drepturile băneşti.

Femeile spun că au de muncă din plin, că sunt stocuri pe linie şi se fac livrări periodic.

Conform spuselor angajatelor, conducerea le-a spus că pot pleca acasă dacă refuză să muncească.

Croitoresele spun că sunt hotărâte să îşi recupereze banii şi vor pleca acasă, pentru că nu mai suportă bătaia de joc. Referitor la această situaţie, patronul nu a dorit să facă nicio precizare, fiind chiar indignat de prezenţa jurnaliştilor la faţa locului.

Angajatele au făcut plângere şi la ITM, iar la faţa locului au ajuns şi inspectorii de muncă.

Pentru neplata drepturilor salariale, inspectorii ITM vor dispune măsuri de plată a drepturilor băneşti, iar dacă măsurile nu vor fi respectate, ulterior va fi aplicată o amendă cuprinsă între 5 000 şi 10 000 de lei.

Nu se ştie nici dacă croitoria funcţionează legal în incinta Liceului Agricol Găeşti, întrucât în anul 2014, Ministerul Educaţiei respingerea cererea Primăriei de solicitare a avizului pentru desfăşurarea activităţii de producţie în locaţia respectivă.

 

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus