REGATUL CAILOR LA GIURGIU

REGATUL CAILOR LA GIURGIU

278 de cai din nouă țări și peste 300 de sportivi au participat la Balcaniada Ecvestră organizată anul acesta la Giurgiu. Localitatea Adunații Copăceni a găzduit cea mai importantă competiție de gen din sud-estul Europei. A fost pentru prima oară, în 20 de ani, când România a îndeplinit toate criteriile cerute de Federația Internațională de Echitație. România a devenit campioană balcanică pe echipe la seniori la echitație, după 24 de ani.

Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, cea mai mare competiție sportivă internațională organizată anul acesta de România, s-a derulat în perioada 1-4 septembrie, la Adunații Copăceni, la 15 minute de București, în județul Giurgiu. 278 de cai superbi din nouă țări și peste 300 de sportivi, au participat la deschiderea oficială a Balcaniadei Ecvestre, eveniment organizat în premieră de Federaţia Ecvestră Română. S-a înregistrat astfel un record absolut în istoria de 48 de ani a competiţiei. România a participat la Balcaniadă cu 40 de sportivi şi 50 de cai, la toate cele şase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori şi echipe.

Echipa României a obținut, vineri, medalia de aur în proba pe echipe seniori la Campionatul Balcanic de Echitație, performanța fiind obținută după 24 de ani. Medalia de aur a fost cucerita de echipa României în componența Ionel Bucur cu calul Cassius, Andy Candin cu Caruso, Norbert Schuman cu Belle de Jour și Radu Ilioi cu Quintender. La finalul competiției România a reușit să obțină Locul I și medalia de aur și Locul II și medalia de argint la Juniori adjudecate de Ștefana Ilas și Ane-Marie Bontea, dar și Locul II și medalia de argint la Seniori adjudecat de Ionel Bucur.

Balcaniada de echitaţie este cel mai mare eveniment sportiv pentru profesionişti, din Balcani. La scară internaţională, se plasează după Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Campionatele Continentale.

Comenteaza

comentarii

reclama ta

Mergi sus